Kennel Lions Of Dogs

v/ Henriette Andersen

Albanivej 6 Nr.lyndelse

5792 Årslev

 

+45 3020 3578

Leonberger@lionsofdogs.com

 

 

 

 

LionsOfDogs.Com © 2010

Kennel Lions Of Dogs - Leonberger opdræt med Hjerte & Sjæl

Hvalpe planer!

Vi planlægger kuld i starten af 2018

 

Lions Of Dogs Bovidae Impala

Lions Of Dogs Bovidae Impala

HD:B

AD:0

OCD: Ikke påvist/Free

Tænder: Komplet Saksebid

LPN1: N/N

LPN2: N/N

LEMP: N/N

Ryg: Fri/Free

Hjerte: Fri/Free

 

Reserverer din nye hvalp allerede nu.

 

Hvis du ønsker at blive skrevet op til en hvalp så kontakt mig allerede nu.

Læs også *Reservation af hvalp*

 

 

Opdræt af Leonberger

 

Et lille, men seriøst opdræt. Baseret på udavl og sundhed.

Mental og fysisk sundhed, Livslængde, sunde karaktere, er blot nogle af de ting jeg vægter højt.

 

De hunde jeg bruger i avlen er nøje udvalgt, det sammen gælder for avlspartnere.

 

Et godt sind, er ikke kun noget der ligger til racen. Det skal man også avle på for at bevare. Sky og aggrasive hunde undgår jeg at bruge i min avl, da dette ofte gives videre til hvalpene. Et mildt temperament og en hund der hviler i sig selv er det jeg går efter. En høj levealder i linjerne bag de hunde der går i avl er også vigtig. Høj levealder for hver en pris er ikke at foretrække, men derimod hvor hundene er blevet gamle fordi de har været sunde, raske og ikke mindst friske i sindet.

 

Mine hunde opfylder krav til avl i DKK, DLK og der ud over har jeg ekstra krav før jeg sætter en hund i avl. Mine krav til avl.

 

Udavl finder jeg som en særdeles vigtig ting i avlen. Jeg selv på nærmeste hold har set de, til tider fatale konsikvenser, indavl eller linjeavl (som nogen ynder at kalde det) kan have. For at opretholde en sund race er udavl den eneste rigtige specielt i forhold til sygdomme. Udavlen betyder at jeg forsøger at ramme et 0 i indavlsgraden, over 10 generationer. Dkk tillader avl på 6,25% på 3 generationer, hvilket svare til at man parre fætter/kusine. Så høj en indavl, kan og vil jeg slet ikke acceptere, hverken på egne hunde eller på avlspartnere. Det er selvfølgelig vigtigt at man udvælger sine avls dyr med racetypiske karaktere.

 

Tand og bidefejl er noget jeg ALDRIG går på kompromis med. Dette kan på meget få generationer give ændringer i kæbekonstruktionen. I naturen vil dette betyde at et rovdyr ikke vil kunne overleve ret længe. Hos vores tamhunde, har det også konsikvenser. Man ser ofte for smalle underkæber, og derved bidefejl der eksempelvis giver aftryk i gummerne i overmunden, ja endda store huller i gummerne, er kan give betændelse osv. De smalle underkæber giver også for lidt plads til tænderne og dermed tandmangler,

 

Jeg gør meget i at undersøge linjerne bag hundene, og går såvidt mulig uden om linjer med kendt cancer. Specielt osteosarcom (knoglecanser) der menes at have en meget høj arvbarhed. Lige ryglinjer, gode vinkler og bevægelser, samt stramme øjne og læber, er vigtige i mit valg af avlsdyr. Vores leonbergere vinder stort i forhold til de øvrige store racer da de ikke må savle, som eksempeltvis Newfounflands og sct.bernhard gør. Desværre ser vi flere og flere leonberger med for løs læbelinje og dermed savl. En sådan hund vil jeg aldrig bruge i min avl.

 

Læs mere om mine kuld på hver deres side. Jeg forsøger at beskrive deres tid her i kennelen så godt som mulig. Dog vægter jeg tiden med hvalpene og deres socialisering højere end at få den beskrevet her på hjemmesiden.

Alle mine hunde bor og færdes sammen med familien. Det sammen gør mine hvalpe! De har dog deres egen base på hundeværelset. Her er de født og her tilbringer de tiden når de sover og spiser.

 

Alle hvalpene er velsocialiseret, chippet, vaccineret, registreret, fået ormekur osv når de forlader kennelen og flytte i nye hjem, Alle hvalpe er naturligvis stambogsført. Med alle hvalpe følger deres egen bog med råd og vejledning, deres tid her, fodring, pelspleje, billeder og meget mere.

 

 

 

 

 

Husk at en lille hvalp er et nyt medlem af familien, derfor skal det være en fælles beslutning at anskaffe hvalp.

 

Et racerent opdræt.

 

Kun med en FCI anerkendt stambog har du garanti for din Leonberger lever op til racestandarten.

 

 

 

Din tryghed.

 

Vælge ALTID en opdrætter der har uddannelse bag sig