Kennel Lions Of Dogs

v/ Henriette Andersen

Albanivej 6 Nr.lyndelse

5792 Årslev

 

+45 3020 3578

Leonberger@lionsofdogs.com

 

 

 

 

LionsOfDogs.Com © 2010

Kennel Lions Of Dogs - Leonberger opdræt med Hjerte & Sjæl

Polar hvalpene s 1. leveuge

Polar hvalpene 1 uge gammel

4 uger gamle

Polar Wildlife

Indavl (coi) 3.18 % over 10 generationer

Hvalpene er født sidst 27. april 2016

 

 

Lions Of Dogs Nova Easy Gro

HD: A

AD: 0

OCD: Ikke påvist

Tænder: Komplet Saksebid

LPN1: N/N

LPN2: N/N

Ryg: Fri

 

Læs mere om Nova her

 

Gambler Vom Hollsand

HD: A

AD: 0

OCD: Intet påvist

Tænder: Komplet Saksebid

LPN1: N/N

LPN2: N/N

Ryg: Fri

 

Læs mere om Gambler her

Polar Galleri

Her kan I nu følge hvalpene i deres eget galleri

Født 27.04.2016 3 hanner/4 tæver

 

fødselstid

1522 Lions of Dogs Polar Lepus

1825 Lions of Dogs Polar Orca

1829 Lions of Dogs Polar Alces

1853 Lions Of Dogs Polar Lemmus

2006 Lions Of Dogs Polar Umky

0042 Lions of Dogs Polar Beluga

0123 Lions of Dogs Polar Corax

"Polar Wildlife" kuldet er Nova's andet kuld. Nova er fra mit Sweet apples kuld. Hun er også mor til "Antelopes Of The World" kuldet Valget af handhund faldt på Gambler. Han og Nova komplimentere hinanden rigtig godt. Nova og Gambler er meget samme type. Kompakte og knoglekraftige hunde. De har begge et fantastisk temperament. Læs mere om Nova på hendes egen side eller klik her Læs også mere om Gambler ved at klikke her

 

Kuldet har en Indavlsgrad (COI) 3,18% over 10 generationer.

 

25/2 2016 kom dagen hvor vi kørte over til Gambler for parring. 30 min efter ankomst var første parring i hus. Aftenen forløb rolig og næste formiddag fik vi anden parring. Med 2 super parringer i bagagen og et par glade hunde, og tilfredse ejere, vendte vi næsen hjemad. Nu begynder den lange vente tid.

 

17/3 2016 20. dagen efter parring. Nova er nu gået fra maden. Det samme skete sidste gang hun havde hvalpe.

 

30/3 2016 I dag er Nova blevet scannet hos dyrlægen. Maven er fuld af hvalpe. Nova har fået appetiten tilbage og er konstant sulten. Ih hvor vi glæder os til uge 17, slutningen af April til hvalpene kommer til verdenen.

 

7/4 2016 I dag har vi målt maven. Nova er vokset 7 cm siden parring, her 3 uger til termin.

 

13/4 2016 Maven er nu vokset 11 cm siden parring.

 

18/4 2016 Maven er målt. Nu vokset yderligere 4 cm.

 

20/4 2016 I dag var der for alvor været liv i maven. Hold nu op hvor de danser rundt der inde. Vi har i dag også hørt hjertelyd fra de små.

 

22/4 2016 Vi er nu gået ind i den sidste face af drægtigheden. Maven er "faldet ned" vægten er øget med 13 kg og 22½ cm i omkreds. Nova er noget besværet efterhånden.

 

26/4 2016 sidst på eftermiddagen begyndte Nova opblokningen. Den første vigtige del af fødslen.

 

27/4 2016 Natten har været lang og Nova traver meget. Bedst som alt tyder på vi er på vej i aktiv fødsel, lader hvalpene vente på sig. kl. 15,22 sker det endelig og den første hvalp ser dagens lys. En fin velskabt tæve. Veerne kommer, nogle lader vente på sig og da klokken runder 01,23 fødes den sidste hvalp. Endnu en levestærk velskabt tævehvalp. Nova føder alle 7 hvalpe uden de store problemer. 3 tæver, 3 hanner, og 1 tæve til sidst. 2 af hvalpene kom baglens til verdenen, men efterfølgende har de fundet vejen frem. Denne gang havde vi fødsels hjælper på. Den stolte ejer af faren til hvalpene var med til den store oplevelse det er at se et kuld hvalpe komme til verden. 1000 tak for din hjælp Else, det var en fornøjelse at have dig med.

 

28/4 2016 Hvalpenes første døgn er gået rigtig godt. Alle trive og spiser godt. Nova forlader kun hvalpene når naturen kalder. Nova har ikke helt fået appetitten igen, men mon ikke det kommer, Nu bliver hun hygget om og forkælet med lidt ekstra guf.

 

6/5 2016 Hvalpenes navne er nu på plads.

 

9/5 2016 Hvalpene trives og vokser med lynets hast. største parten af kuldet er godt i gang med at åbne øjnene, og er begyndt at reagere på lys. De sidste 3 dage er de begyndt at rejse sig op på benene, og for hver dag der går kommer de længere og længer op. Når Nova har været ude og kommer tilbage i hvalpekassen, vrimler det med hvalpe så hun næsten ikke kan komme op i kassen. Deres kommene familier kan se frem til nogle dejlige udfordringer med aktive hvalpe der vil frem i verdenen. I dag var der pludselig en vældig larm fra hvalperummet. Nova gik ind til de små, men larmen fortsatte. Normalt stilner lyden fra hvalpene af, når Nova er hos de små. Jeg skyndte mig ind til de små, og sikke et syn jeg blev mødt af. Der på gulvet lå 2 store banditter og hylede op. Alene i verden og mor var gået (op i hvalpekassen) De blev jo selvfølgelig løftet op til resten af kuldet i en fart og så var der ro på gemytterne igen. Et aktivt kuld hvalpe - det må jeg sige. Men at kravle ud af kassen kun 12 dage gamle har lige godt aldrig prøvet før. Livet med hvalpe i huset er så dejligt uforudsigeligt. Jeg smiler endnu over dagens store oplevelse.

 

27/5 2016 Tiden flyver afsten og hvalpene udvikler sig på bedste vis. I dag er de 1 måned gamle og skal til første tjek. Kiropraktik og akupunktur kan forebygge en del skavanker hos hvalpe, og undgå følgerne heraf i deres voksne liv. Det bliver spændene hvordan de reagere. Hvalpene har været uden for, det krævede en smule over vinding at tage det første skridt ud over dørtrinet. Men med støtte fra Mor Nova og søster Impala kom de ud og nød de nye omgiveler. Alle hvalpe købere har nu besøgt hvalpene for første gang. Både Nova og de små tog rigtig godt i mod alle.

 

28/5 2016 Hvalpene har nu fået tildelt deres stambogs navne. Gode navne der alle kan bruges i det daglig som kaldenavn.

 

 

 

 

 

Et valg af Leonberger

er et valg for livet.

 

 

Et racerent opdræt.

 

Kun med en FCI anerkendt stambog har du garanti for din Leonberger lever op til racestandarten.

 

 

 

Din tryghed.

 

Vælge ALTID en opdrætter der har uddannelse bag sig!